I vuggestuehuset er der ansat to køkkenassistenter, der tilberede vores måltider. Der bliver serveret en nærende og alsidig kost. Vores mad tilberedes efter sundhedsstyrelsens anbefalinger.
Morgenmad: Vi serverer morgenmad kl 6.15-7.30 og denne består af havregrød, rugfras, mælk og vand.
Frokost: Vi spiser frokost kl. ca. 11.00, som består af, varme måltider, dage med rugbrødssnitter, grøddage, og dage med fisk. Der serveres mælk og vand til frokosten.
Formiddagsmad/eftermiddagsmad: Kl 9.00 serveres der formiddagsmad, som består af brød, frugt/grønt, grød og vand.
Når børnene vågner fra deres middagssøvn serveres der eftermiddagsmad. Denne består ligeledes af brød, frugt/grønt og vand. På nogle dage vil der være et alternativ til brødet, som fx grød m.m.
Fødselsdage
Vi holder meget gerne børnenes fødselsdag her i vuggestuen. De må gerne have noget med til at dele ud hvis de har lyst. Vi opfordrer til, at det er noget sundt børnene deler ud. Tal med personalet om, hvad I ønsker at dele ud. Vi frabeder os, der deles slik ud.
Vi dækker et festligt bord med flag og balloner og synger og hygger om fødselsdagsbarnet.
Traditioner
I Lærkereden fastholder vi at fejre mange af årets traditioner. B.la. fejrer vi fastelavn med tøndeslagning, vi har sankthansbål, pynter op til Halloween og går i kirke til jul.
Hygiejne
Vi forsøger, at gøre hvad vi kan for at begrænse sygdom blandt børn og voksne, ved at være opmærksomme på vores daglige hygiejne i vuggestuen.
Alle børn får vasket hænder inden måltiderne, og efter måltiderne får de vasket hænder og mund med en engangsklud.
Vi benytter engangspapir efter håndvask.
Personalet benytter handsker og børnene ligger på linnedpapir ved bleskift.
Personalet benytter hånd desinficeringsmiddel.
Hvert barn har sit eget sengetøj og sover i sin egen barnevogn eller en låne krybbe.
Vi lufter ud på stuerne flere gange i løbet af dagen.